Nya bekännelser med tillhörande soundtrack

Måndag idag. Arbetsdagen var inte så tuff som den borde vara en sådan här dag. Trots min gnälliga natur så tänker jag inte klaga över det. Bara göra ett kallt konstaterande innan jag traskar vidare längs min hjärnas stig. Istället för blomster och vackra hallon så pryds kanterna av taggbuskar och en och annan stubbe. Nej, så är det visserligen inte heller. Men det lät bra. För att spinna vidare på välljudande kreationer så kan jag meddela att jag funnit mycket ny spännande musik att lyssna in mig på. Fast många gånger är musiken allt annat än ny. Det är å andra sidan många gånger en fördel om det är mitt intresse man vill fånga. Är det istället diverse skurkar man vill fånga så får man leta vidare på annan ort. Det var inga sådana bekännelser jag syftade på när jag slumpmässigt lottade fram en rubrik ur skrivbordslådan här hemma. En genomgång av innehållet i min skrivbordslåda vore ju guld ur ett läsarperspektiv. Dessvärre har jag inte en skrivbordslåda. Jag har däremot en känsla som säger mig att det kan bli det just skrivbordslådan som tituleras "årets julklapp" när det här årets julrusch har jag lagt sig. Jag ska åtminstone snickra ihop sådana och ge bort till hela min albanska del av släkten. Det blir inte många lådor det. Nåja, de är ändå inte lika bra som mig på att hålla låda (just nu hämtar jag andan efter ett litet flickaktigt fniss som vägrar ge med sig). Att Håkan Mild är vår tids största inom ämnen såsom fackjournalistik och hundpromenader känner ju alla till. Men att han även var en hejare på bangolf kanske färre känner till. Att det heter spik när man sätter bollen med ett slag beror helt enkelt på nämnde Håkan. Det var nämligen som så att Håkan satte banrekord på Borås bangolfbana användandes en spik istället för klubba. Det var årets Håkan Mild anekdot det, åtminstone på den här bloggen.

Kan man ha pizza på salladen?

Jag funderar på att skriva otroligt mycket sämre. Jag menar, är det inte jobbigt när folk ber en att uppdatera den här webbplatsen för jämnan. Att detta myller av kreativitet och kvalitativt skitsnack slåss om utrymme i en vacker symbios, allt detta utspelar sig i en burk med jordnötssmör. Därmed var kvoten av skitsnack redan fylld ikväll, läge att leverera lite kvalitet med andra ord. Det lär nog gå himla bra.


Här sitter jag och lyssnar på Elvis. Innan jag utvecklar det vidare så tänkte jag berätta en fin anekdot. Jag uppdaterade min webbläsare häromsistens, jag vet inte om jag råkade ut för ett klassiskt "special prize only for you" eller ej, men döm av min förvåning när jag finner att ett rättstavningsprogram är inkluderat. Nu slipper jag läsa igenom den skit jag skriver i fortsättningen. Rent teoretisk skulle jag kunna skriva riktigt hemska saker eftersom jag själv slipper läsa skiten. Tanken är förstås lika god som dansk salami, men jag avstår ifrån min djävulska plan trots allt. Jag ska spinna vidare i samma trötta hjul.


Imorgon är det fredag. Det är allt som räknas när man arbetar på dagarna. Jag tror att jag i ett hektiskt skede skulle ha prioriterat bort min födelsedag och alla världens nyårsaftnar för fredagens skull. Det är en rejäl uppoffring. Det som gör den fullt rimlig är att i priset av en fredag ingår även en lördag. Bara en sådan sak.


En annan sak som är på tapeten nuförtiden är den förargliga mördarsnigeln. Jaså inte? Har dom dött nu? Vad synd. Då får jag beklaga mig över någonting annat då. Traktorer! Det är djävulens verktyg. När han har slut på idéer så skickar han ut sitt ess. En traktor kan få ett par nygifta att deppa ihop totalt. Att hamna bakom en traktor är som att hamna på en konsert med James Blunt. Inte önskvärt.


Tack för mig.


Ett avbrott ifrån Frihetens stad

Här är jag igen. Egentligen tänkte jag skriva redan igår, men det enorma lagret av damm som låg som en filt och värmde min blogg gjorde mig avskräckt. Jag valde istället att samla mod över natten för att sedan återvända ikväll som en modig riddare på en halt häst. Jag kan varken rida eller se sympatisk ut i rustning. Däremot kan jag rabbla upp charkvaror som innehåller hästkött. Det gör mig inte till någon riddare och inte heller till någon prins. Lika bra att lämna den tiden och bege sig till nutiden, måhända tråkigt men ändå ack så välmotiverat. Motiverad är väl jag också för den delen.

Sverige spelade landskamp idag mot Albanien. Ni som följt den här bloggen en längre tid vet säkert att jag hyser starka känslor, och brusar därför lätt upp när Albanien är inblandat. Så även idag. Jag förklarade upprepande och tydligt för Mikael Nilsson om vad jag tycker om honom. Han är kanske en hejare på att stå på händer, men spela fotboll, det kan inte. Det är dock ingenting som gjorde att han framstod som unik i dagens match. När matchklockan närmade sig slutet på sin tickande resa så satt svenska folket och väntade på ett förlösande ledningsmål. Men inte jag. Jag satt och väntade på att Super-Migen skulle komma in och frälsa det stolta folket i Albanien. Dessvärre hade Migen viktigare saker för sig än att spela fotboll den här kvällen, så han valde att inte sätta sin prägel på matchen. Kanske var det snarare hans frånvaro som satte prägeln? Nåväl, ryktena går om att Memelli var medlare i konflikten mellan Israel och Palestina och därför inte kunde medverka. Jag respekterar hans rätt att prioritera men undrar samtidigt ifall han förstår att det var en tävlingsmatch där en plats i nästa världsmästerskapsturnering stod på spel.

Jag passade på att beställa ett gäng skivor i veckan. Varför? Av den enkla anledningen att jag inte hade något bättre för mig. Att få en stadig lön varje månad slår studiebidraget faktiskt, även ifall läxor ingick i det senare. Jag har dock fått lära mig en del läxor även efter skolans slut. Livet är hårt och varje snedsteg resulterar inte alltid i en stukad fot, däremot en bakläxa. Då pratar jag inte om hemkunskap.

RSS 2.0